Ilustrație pentru serviciul de parodontologie

PARODONTOLOGIE

Parodontita reprezintă o degenerare a parodonțiului, țesut prin care sunt fixați dinții în osul maxilarelor, constând în retracția gingiilor și rezorbția osului, ceea ce duce la dezvelirea pronunțată a dinților și, în final, la pierderea lor.
Boala, în stadiu mai avansat, este considerată ireversibilă, evoluația ei putând însă a fi stopată printr-o terapie parodontală corect condusă de către medicul stomatolog și menținerea de către pacient a unei igiene orale riguroase.
Evoluează în timp îndelungat și progresiv cu simptome inițial discrete, de aceea este foarte importantă o diagnosticare precoce a bolii.
Reprezintă una dintre principalele cauze ale pierderii dinților, alături de caria dentară și prin urmare, trebuie înțeleasă și tratată corespunzător.

Soluții și Indicații

Soluții terapeutice și chirurgicale care vin în ajutorul pacientului.

Tratamentul acestor afecțiuni se realizează în etape, cât mai precoce, cu ședințe recurente individualizate pentru fiecare pacient.

Prin rezolvarea interdisciplinară a parodontopatiilor se reușește păstrarea dinților pe arcade și reintegrarea lor funcțională pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Tehnologie

Laserul stomatologic este un instrument ideal pentru tratarea bolii parodontale, dezinfectează pungile parodontale și poate îndepărta țesutul de granulație fără deteriorarea ligamentului parodontal și a cementului sau a țesuturilor din jur. Tratamentele cu laser nu provoacă un efect termic, iar proprietățile sale de dezinfectare sunt de lungă durată pentru zona tratată și cu o recuperare rapidă.

CONTACT

Contact

0256 202 678 / +40 721 919 845

clinica@artdentis.ro

Str. C. Sălceanu, nr. 5a, Timișoara

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă - Duminică: Închis

Pentru urgențe: +40 721 919 845